Outside Escape in jouw stad?

Bij het ontwikkelen van onze Outside Escapes kiezen we een verhaal dat past bij de stad. In Den Haag kozen we bijvoorbeeld voor de grondwet en democratie als thema. In Den Bosch staat de beroemde schilder Jeroen Bosch centraal. En in Nijmegen gaat over bescherming tegen de het water van de Waal.

Super leuk! Ik kijk met andere ogen naar mijn stad.

~Deelnemer Utrecht Singel Escape

Wil je een Outside Escape in jouw stad en heb je een idee voor het centrale thema of het verhaal? Tip ons! Misschien komen we dan naar jouw stad om een nieuwe Outside Escape te ontwerpen.

Voorbeelden

Zij gingen jou voor in het laten maken van een Outside Escape op maat.

Utrecht Singel Escape

Utrecht Singel Escape

De gemeente Utrecht wil bewoners en bezoekers  op een hedendaagse manier de historie rond de Utrechtse singel laten beleven. Wij maakten de Utrecht Singel Escape, met een passend verhaal waarbij heden en verleden samen komen. Deze Outside Escape is sinds september 2021 vrij beschikbaar voor iedereen. Zie http://www.ontdek-utrecht.nl.

Met de Singel Escape willen we mensen de singel laten beleven en daar zijn de makers goed in geslaagd. Door de fijne en snelle samenwerking hebben we in goed tempo een mooi educatief product gemaakt.

~Gonny Thijssen – gemeente Utrecht

150 jaar Mondriaan in Amersfoort

In 2022 viert de stad Amersfoort de 150e geboortedag van Mondriaan. In samenwerking met het Mondriaanhuis en City Marketing  maakten wij een interactieve Outside Escape. Op speelse wijze maken de deelnemers kennis met het verhaal van Mondriaan en Amersfoort. En ondertussen leren ze de mooie plekken van de stad kennen.

Het is een echt een leuke toevoeging aan de bestaande wandelingen en rondvaarten; van alles oplossen, lekker actief, buiten en je leert de stad ook nog kennen. Martin en Vincent hebben alles opgepakt, we hoefden alleen informatie aan te leveren en de escape te testen (het leukste onderdeel). De communicatie was helder, ze reageren snel.

~Riske van der Zee – Mondriaanhuis

Broodfonds Sint Maarten Escape

Het Broodfonds Sint Maarten in Utrecht wilde in het voorjaar 2021 een unieke Outside Escape voor al hun 50 deelnemers. Op basis van hun specifieke wensen hebben we het verhaal, de route en de raadsels ontwerpen geheel rondom het thema Sint Maarten. In groepjes van vier ontdekten de spelers nieuwe plekken in de stad waar het verhaal van Sint Maarten zichtbaar werd. Groepjes die elkaar onderweg tegen kwamen konden elkaar uitdagen met het spel ‘stelen of delen’, geheel in het thema van Sint Maarten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wij ontwerpen een verhaal en raadsels sluiten die aansluiten bij de wensen van jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een gemeente, provincie of andere overheidsorganisatie die burgers wil laten kennismaken met bijzondere plekken en de historie van de stad of andere omgeving.
  • een museum waar bezoekers op een creatieve en leuke manier worden uitgedaagd om kennis te maken met een tentoonstelling.
  • een school of andere onderwijsinstelling die een introductieactiviteit voor nieuwe leerlingen of studenten wil bieden.
  • een bedrijf dat een avontuurlijke activiteit voor klanten en relaties wil bieden om hen kennis te laten maken met een nieuw product.

Jij bepaalt waar de Outside Escape over gaat. Het mag binnen zijn, bijvoorbeeld in een museum of op kantoor. Het kan een eenmalig evenement zijn zoals bij het Broodfonds Sint Maarten of iets wat langere tijd beschikbaar blijft zoals bij de Utrecht Singel Escape. Wij zorgen  in ieder geval voor een avontuurlijke en onvergetelijke activiteit!

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail ons via info@outsideescape.nl of gebruik het het contactformulier. We gaan graag met je in gesprek, geheel vrijblijvend natuurlijk.

Hoe werken wij?

Mocht je met ons in zee willen, dan bouwen wij iteratief een Outside Escape voor jouw organisatie. Iteratief betekent dat jij als opdrachtgever met eventuele gebruikers feedback gaat geven op de tussenresultaten. Dat maakt het voor ons mogelijk om snel bij te kunnen sturen en een product te maken dat precies past bij de wensen van gebruikers en opdrachtgever. Onze werkwijze is gebaseerd op Scrum waardoor we in korte tijd kunnen leveren.

Martin en Vincent maakten voor ons Broodfonds een speciale Outside Escape die precies aansloot op onze wensen en het thema dat we hadden aangegeven. De communicatie verliep helder en soepel en er werd op een prettige manier meegedacht over de verschillende mogelijkheden. Het thema kwam overal in terug, heel knap gedaan, daardoor voelde het ook echt als ‘onze’ Outside Escape.

~ Maria Postema – Bestuur Broodfonds Sint Maarten

Heb je vragen? Mail ons via info@outsideescape.nl of gebruik het het contactformulier.

Martin en Vincent van Outside Escape